Michael Schumacher

Michael Schumacher er en av de store legendene innen Formel 1. Han ble verdensmester i Formel 1 hele 7 ganger i løpet av karrieren, og kjørte mer enn 300 løp. Han tok 91 seiere og 155 pallplasseringer. Karrieren hans innen Formel 1 startet i 1991, og han kjørte sitt siste løp i 2012. Egentlig la han opp allerede i 2006, men han kom tilbake til sporten igjen i 2009.

Schumacher var så dominerende at han satte mange rekorder. Han har flest verdensmestertitler, flest titler på rad (5), flest enkeltseire, flest seire i én sesong og flest pallplasser i én sesong. Han er også den føreren som har tatt flest seire for samme lag, da han tok 70 seire for Ferrari. I 2002 ble han den eneste Formel 1-føreren som har vært på pallen i alle løpene i samme sesong.

Schumacher begynte med kartkjøring, og kjørte deretter sportsbiler, før han kom til Formel 1. Det første laget han kjørte for, var Benetton. I 1996 kom han til Ferrari, og det var med dem han oppnådde størst suksess. Sesongen 2010 til sesongen 2012 kjørte han for Mercedes. I sesongene 2007 til 2009, klarte han heller ikke å holde seg vekk fra sporten, selv om han hadde lagt opp. Da jobbet han i stedet som rådgiver for laget, og var involvert i bilutvikling.

Også utenfor banen hadde Schumacher et veldig aktivt liv. Schumacher er UNESCOs Champion of Sports  og en talsmann for sikker kjøring. Han har vært involvert i mange humanitære saker og har donert mange titalls millioner til veldedighet. Broren Ralf kjørte også Formel 1, og de er det eneste brødreparet som har vunnet løp i Formel 1. De var også de første brødrene som kom på førsteplass og andreplass i samme løp, noe de gjentok i fire påfølgende løp.

Michael Schumacher er et kjent navn også blant folk som ikke følger med på bilsport. Han ble i en periode brukt mye i reklamesammenheng, nettopp fordi han var et kjent navn og et kjent ansikt. Han har også tatt del i TV-programmet Top Gear som ”The Stig”. Han røpet seg i hvert fall som ”The Stig” i sesong 13 av serien, men noen hevder at han hadde tatt plassen til den ekte Stig, fordi Ferrari ikke ville la andre enn Schumacher kjøre Ferrari FXX. Hva som er sannheten, vites ikke, for ”The Stig” er ment å være en mystisk skikkelse, som ingen skal vite identiteten til.

Schumacher likte også å spille poker når han ikke satt bak rattet på en av sine raske kjøretøyer. Dette ble ofte brukt som underholdning mellom løpene, der førerne tevlet vennlig med hverandre for å bli bedre spillere. Dermed klarte de å holde fokus på strategi og planlegging, samtidig som de hadde god underholdning for sine lange timer utenfor løp og trening. Mange store idrettstjerner har valgt å stille som ambassadører, spesielt for pokersider på nett, da denne typen nettsider stadig blir mer populære blant befolkningen i de fleste land. Poker er et spill som er i sterk vekst, og det gir mye god PR for en idrettsstjerne å låne ut sitt navn til en av de store tilbyderne av nettpoker.

Michael Schumacher kommer alltid til å være et av de store navnene innen bilsport, og sønnen Mick er en av mange sønner som har tatt opp arven etter sine fedre. Flere kjente bilførere har hatt berømte bilførere som fedre. Mick Schumacher kjører ikke Formel 1 ennå, men kanskje han en dag tar opp konkurransen med faren, og prøver å slå noen av farens rekorder. Det er i hvert fall mange som følger spent med for å se om Mick har arvet farens talent.